Sant Quirze del Vallès

Responsabilitat institucional sí, però no acceptem partidismes!!!

  • Actualitzat:
  • Creat:

La Diada Nacional ha de servir per reflexionar i cercar el consens i la unitat entre tots els catalans i catalanes. Mai es pot fer servir per enfrontar-nos.

Els fets ocorreguts durant l'acte institucional celebrat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, han estat francament lamentables, en la línia del que ja ens té acostumats la Sra. Oliveras, alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, que governa amb la majoria de Junts Per Sant Quirze.

El manifest llegit ha sigut, incendiari, amb insults i totalment indigne d'un càrrec públic institucional, que hauria de representar a tots i totes les ciutadanes de Sant Quirze i no només als interessos del seu partit polític. S'omple la boca de democràcia, però de quina democràcia parla quan exclou a una part molt important dels veïns i veïnes del municipi?

Una cosa és l'acte institucional i un altre, l'ofrena floral dels diferents partits, on es poden fer totes les performances que vulguin i a les que ja ens tenen acostumats, però mai es pot segrestar una institució, ni una festa i una commemoració que és de tots i totes i convertir-la en un míting més del seu partit.

Poques i minses paraules envers la gent que està patint a causa de la situació actual de la pandèmia i moltes, en canvi, per les seves creences partidistes. Nosaltres respectem tots els pensaments, per molt diferents que siguin, perquè som un partit plural, però sembla que el consistori no es vol adonar que a Sant Quirze del Vallès viuen 20.000 persones amb diferents ideologies, per moltes majories que tinguin. Si bé la Sra. Oliveras representa a la majoria de Junts Per Sant Quirze, la minoria també té el dret a ser representada i respectada per la seva alcaldessa. El discurs que ha fet no és propi per fer-ho en representació de tot el consistori. Un consistori format per diverses forces polítiques i amb diferents ideologies.

Ha sigut un discurs d'atac obert i frontal a l'estat espanyol, al que ha titllat d'opressor, de totalitarista i absolutista, amb desqualificacions impròpies d'un acte públic institucional. Un atac frontal al nostre estat democràtic, i és precisament per això, per ser un estat democràtic, que pot expressar les seves idees de partit lliurement.

Afirmar que el govern actual és el pitjor dels últims cent cinquanta anys, no tan sols és menystenir a totes aquelles persones que van lluitar i a les que van perdre la vida per la llibertat, sinó que demostra el poc coneixement que té d'història, a més de reafirmar-se amb les mateixes mentides de VOX.

Com són idees de partit, en aquest estat democràtic, las pot expressar lliurement, però no correspon manifestar-les en un acte institucional, sinó, com hem dit anteriorment, en un míting polític en el si del seu partit.

La nostra portaveu del grup municipal, la Sra. Linda Lara, ha estat present a l'acte institucional de la Diada Nacional, en representació del PSC Sant Quirze. L'altre regidor, el Sr. Juan A. Pérez, no ha estat present per denunciar la parcialitat política de l'acte i fer palès els principis i valors del nostre grup.

Tanmateix, els dos regidors del grup municipal del PSC de Sant Quirze hem actuat d'acord amb la nostra escala de valors en assistir a l'ofrena tradicional al monument a Rafel Casanova per responsabilitat institucional, en representació del pluralisme del nostre poble.

La Diada Nacional ha de servir per reflexionar i cercar el consens i la unitat entre tots els catalans i catalanes. Mai es pot fer servir per enfrontar-nos.

El PSC de Sant Quirze hem celebrat la Diada Nacional de Catalunya com sempre, i seguirem celebrant-la amb orgull, amb pluralitat, amb respecte, amb unitat i amb diàleg.

VISCA CATALUNYA!

PSC Sant Quirze.