Sant Quirze del Vallès

Mocions aprovades el mes de Novembre amb el suport del PSC

  • Actualitzat:
  • Creat:

Entre d'altres, es va aprovar una moció presentada pel PSC sobre la retirada d'un monument franquista a Montserrat i una altra fruit de la transacció entre el grup d'ICV i el del PSC en defensa de l'assistència primària.

By Dd1495 - Treball propi, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36237006
By Dd1495 - Treball propi, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36237006

El plenari municipal de l'Ajuntament de Sant Quirze va aprovar ahir per unanimitat una moció presentada pel grup municipal PSC-CP demanant la retirada del monument al Terç de Requetés de la Mare de Déu de Montserrat que està situada a la Plaça dels Apòstols, de Montserrat, en aplicació de la legislació sobre memòria històrica. La moció també dona suport a la postura del govern espanyol respecte de la retirada de la tomba del dictador Francisco Franco al Valle de los Caídos.

També va ser aprovada, en aquest cas amb l'abstenció del grup del PDeCAT, una moció en defensa del sistema sanitari i de l'atenció primària de salut presentada pel grup d'ICV-EUiA-E i transaccionada amb una altra presentada pel grup del PSC-CP per instar el Departament de Salut a reconèixer l'atenció primària com el veritable eix del sistema sanitari públic. La moció transaccional va incloure els acords de totes dues mocions, que tenien per objectiu el reconeixement del paper cabdal de l'assistència primària i l'adopció de mesures per revertir les retallades aplicades pels successius governs durant els darrers anys, i així mateix donava suport a la vaga de metges i instava a l'ICS a negociar (la vaga va ser desconvocada mentre el ple s'estava celebrant).

I tots els grups van donar suport a una moció transaccionada entre Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E per un Ajuntament compromès amb la lluita contra la violència masclista i de suport al 25 de novembre, dia
internacional per a l'erradicació de la violència masclista.

Fitxers adjunts: